Vems ansvar är webbtillgängligheten?

Varmt välkommen på seminarium onsdagen den 19 september!

Mot bakgrund av att EU:s webbtillgänglighetsdirektiv ska vara lag senast 23 september har vi tillsammans med projektet ”Lagen som verktyg” undersökt hur Sveriges kommuner arbetar för att förbättra tillgängligheten på nätet. Resultatet från undersökningen kommer att presenteras den 19:e september i Begripsams lokaler.

Plats: H2, Health hub, Hälsingegatan 45, Stockholm. Vi bjuder på frukost från kl 08.30.
Karta till Hälsingegatan 45, öppnas i ny flik

Frukostseminarium, 09.00 – 10.00

Under förmiddagens första seminarium redogörs för webbtillgänglighetsdirektivets krav ur ett juridiskt perspektiv. Under denna timme presenteras även resultatet från den enkätundersökningen som landets kommuner besvarat.

Fördjupat seminarium, 10.15 – 12.00

Under förmiddagens andra seminarium förs en fördjupad diskussion kring webbtillgänglighet. Ses denna fråga som en IT-fråga eller som en juridisk fråga? Hur fungerar samarbetet mellan kommunernas jurister och IT-tekniker? Under dessa timmar presenteras resultaten från de mer fördjupade intervjufrågor som vi vill att du  kommer besvara.
Antalet platser till detta seminarium är begränsat! Men om du inte kan ta dig till Stockholm denna dag har möjlighet att delta på det fördjupade seminariet via livesändning. Meddela gärna det i din anmälan.

Anmäl dig senast den 12 september

Anmälan sker till: maria@independentliving.org senast den 12 september. Säg till om du har någon matallergi.