Erbjudande till folkbiblioteken

Kulturrådet genomför på regeringens uppdrag en satsning 2018 – 2020 för att stärka folkbiblioteken i Sverige. Syftet är att öka utbudet och tillgängligheten till biblioteksverksamhet i hela landet.

Vi har ett samarbete med Kungliga biblioteket, KB, och kan därför erbjuda några olika alternativ för att hjälpa er att öka tillgängligheten och lyfta kompetensen för personalen.

Kulturrådets satsning ”Stärkta bibliotek”, länk till annan webbplats, öppnas i ny flik

Några olika exempel på vad vi gör

Här nedan är ett urval av våra utbildningar och föreläsningar. I menyn till vänster kan du läsa mer om vad vi gör. Vi skräddarsyr våra föreläsningar efter dina behov och önskemål. En föreläsning är på två timmar. Pris: 15 000 kr för en föreläsning.

Några av våra föreläsningar är

Föreläsning – introduktion till tillgänglighet

På denna föreläsning går vi igenom olika funktionsnedsättningar, begrepp och fakta. Vi ger konkreta tips och råd.

Föreläsning – digital delaktighet

Under 2017 genomförde vi en undersökning ”Svenskarna med funktionsnedsättning och internet” för att ta reda på mer om hur personer med olika funktionsnedsättningar använder internet. Resultatet visar ett digitalt utanförskap för vissa grupper.

Svenskarna med funktionsnedsättning och internet, länk till rapporter

Workshops

Vi har en väl utvecklad metod för att genomföra workshops. En workshop tar tre timmar inklusive pauser. Genom att träffas vid ett eller fler tillfällen så kan vi jobba igenom frågor som  kan förbättra tillgänglighet, både fysisk men även kognitiv och psykisk. Pris: 25 000 kr för en workshop på tre timmar inklusive paus.

Digitalisering med prova-på – praktisk träff

Vi träffar och utbildar personal att använda digitalisering som en hjälp. Detta är en praktisk utbildning där deltagarna lär sig att använda olika smarta prylar och teknik som underlättar vardagen för många olika grupper. Beroende på kompetensen hos deltagarna så kommer vi att skräddarsy innehållet. Vi inleder workshopen med en teoretisk del. I grova drag kommer vi att gå igenom

  • Smarta prylar och teknik som ger bättre vardagsstruktur, till exempel påminnelser, kalender, kalla till möten,
  • Tips om olika användbara appar

Kontakt

Tommy Hagström är kontaktperson för alla frågor som rör erbjudande för biblioteken.

Du når honom på telefon 073 591 91 73 eller på e-postadressen tommy.hagstrom@begripsam.com

Mer information

Moms tillkommer på alla priser. Eventuella rese- och logikostnader tillkommer, vi åker tåg inom Sverige.