Undersökningen fortsätter. Svara själv och tipsa dina kompisar! Fyra rutor i olika färger.

SMFOI- Svenskarna med funktionsnedsättning och internet

Hur använder personer med funktionsnedsättningar, diagnoser och svårigheter internet? Det håller vi på att undersöka. Vi behöver många svar men om du redan har svarat under 2021 ska du inte svara igen. Då kan du i stället tipsa andra personer som du tycker borde vara med och svara.

Här länken till enkäten

Starta enkäten (öppnas i en ny flik)

 

Du kan få hjälp att svara

Du kan få hjälp av Viktor Johansson om du behöver hjälp att svara på enkäten.

Viktor Johansson

Telefon: 070 767 20 46

E-post: viktor.johansson@begripsam.se

Om du inte vill eller kan svara på enkäten direkt online så kan du:

  • Svara på enkäten via telefonintervju
  • Få enkäten hemskickad på papper med ett svarskuvert
  • Få enkäten som en wordfil

Vi kan också skicka ut enkäter till din förening eller till din dagliga verksamhet och hjälpa till med att så många som möjligt kan svara. Ta kontakt med Viktor för att diskutera ett bra upplägg.

Mer information

Varje år undersöks hur svenskar använder internet, datorer, telefoner och surfplattor. Men de flesta undersökningar visar nästan inget om hur det är för personer med olika funktionsnedsättningar.

Vi behöver minst svar från 1500 personer för att det ska gå att göra ett bra statistiskt material och just nu ligger vi på 700 svar. Det gör visserligen vår undersökning till världens största i sitt slag men vi har högre ambitioner. För att lyckas behöver vi ha din hjälp med att hitta alla personer som borde svara. Det kallas snöbollsrekrytering.

När vi fått in 1500 svar matchar vi det mot personer som inte har funktionsnedsättning. På det sätter kan vi mäta det som kallas digitala klyftor. Alltså om det finns skillnader mellan olika grupper i samhället.

Den som svarar är anonym
Vi behandlar alla svar anonymt.
Det betyder att vi inte registrerar eller sparar namn eller annan personlig information.